Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Κύθνο και Τ/Χ σκάφους στην Παλαιά Φώκαια - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Στη σύλληψη ενός 42χρονου και μιας 48χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη το Γραφείου Ασφάλειας στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 42χρονος αλλοδαπός ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, πριν τη φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε την 48χρονη, η οποία κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το όχημα καθώς και το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κύθνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους «AEREΜDIL» σημαίας Ιταλίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι Λουτρών .
Άμεσα στο σημείο μετέβη προς παροχή συνδρομής το Α/Κ σκάφος «ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ» Ν.Π. 5199 το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το ανωτέρω ιστιοφόρο στο αλιευτικό καταφύγιο Λουτρών ν. Κύθνου.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Κύθνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «AEREΜDIL» μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
*****
Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου και Π. Φώκαιας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Τ/Χ σκάφους «ΝΤΟΝΕ ΜΑΡΕ» Τ.Σ. 3478, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά νησίδας «ΑΡΤΖΕΝΤΑ» .
Άμεσα στο σημείο μετέβη προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., και το Α/Κ σκάφος “ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ” Ν.Λ. 389 με την συνοδεία των οποίων το ανωτέρω ταχύπλοο κατέπλευσε με ασφάλεια στην Παλαιά Φώκαια.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή διενεργείται προανάκριση.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 59χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου στην περιοχή ''ΒΑΤΑ ΧΑΛΙΚΙΑ ΚΟΤΡΩΝΑ'' δήμου Ανατολικής Μάνης .
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL