Ανατροπή και βύθιση λέμβου με τρεις επιβαίνοντες στην Κυλλήνη -

Ανατροπή και βύθιση λέμβου με τρεις επιβαίνοντες στην Κυλλήνη - Τραυματισμός αλλοδαπού ναυτικού σε Δ/Ξ στη Θεσσαλονίκη - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης για περιστατικό ανατροπής και εν συνεχεία βύθισης λέμβου, με τρεις ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Μυρσίνης Κυλλήνης.
Άμεσα, με μέριμνα του οικείου Λιμεναρχείου, στο σημείο μετέβη Α/Κ σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τους τρεις επιβαίνοντες, δύο άνδρες ηλικίας 53 και 40 ετών και ένα αγόρι 8 ετών, και στη συνέχεια τους μετέφερε στην ξηρά.
Οι ανωτέρω παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου “ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ”, όπου παρέμειναν για νοσηλεία.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείου Κατάκολου, ενώ από το περιστατικό δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για τον τραυματισμό αλλοδαπού μέλους πληρώματος του Δ/Ξ ΄΄CHEMICAL DISTRIBUTOR'' σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στη νησίδα ΕΛ.ΠΕ του οικείου λιμένα.
Ο ναυτικός τραυματίστηκε στα δάχτυλα του δεξιού άνω άκρου, κατά την άνοδό του στην σκάλα του Δ/Ξ, ενώ παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ''ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ'' για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου και παρέμεινε νοσηλευόμενος.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Αίγινας στο λιμένα Πειραιά, με το Κ/Δ ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι-RESCUE'' Τ.Α. 203, 83χρονος,  ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL