Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα –

Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Θάνατος αλλοδαπού Κυβερνήτη Ι/Φ σκάφους στο Λαύριο – Ημιβύθιση σκάφους στην Ελευσίνα – Τροχαίο ατύχημα στον Πειραιά

 

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ανατροπής βοηθητικής λέμβου με αγνοούμενο επιβαίνοντα στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Σουνίου.

Άμεσα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του οποίου εντόπισε το αγκυροβολημένο Ι/Φ ''ASTRAVI'' Ν.Π. 11038, με επιβαίνοντες δύο αλλοδαπούς και τον 71χρονο αλλοδαπό Κυβερνήτη του στην επιφάνεια της θάλασσας, χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο ανωτέρω Κυβερνήτης περισυνελέγη με τη συνδρομή του σκάφους ''SEA SOS'' Τ.Λ. 387 που είχε παράλληλα σπεύσει στο σημείο, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη στεριά, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο ''ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ'' Νοσοκομείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με δήλωση των επιβαινόντων, ο ανωτέρω 71χρονος επέβαινε στη βοηθητική λέμβο του ''ASTRAVI'' όταν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αυτή ανατράπηκε, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στη θάλασσα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, πρωινές ώρες σήμερα, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΥΔΡΟΥΣΑ'' Ν.Π. 5244 το οποίο ελλιμενίζεται στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΛΥΜΠΑΚΙ'' του λιμένα Ελευσίνας, έχει πάρει αριστερή κλίση λόγω εισροής υδάτων και έχει ημιβυθιστεί.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν τα ανωτέρω, ενώ από Πυροσβεστική Υπηρεσία και παραπλέοντα σκάφη έγιναν προσπάθειες απάντλησης των υδάτων. Παράλληλα, από Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα για αποτροπή θαλάσσιας ρύπανσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή ''ΑΚΤΗ ΤΖΕΛΕΠΗ'' του κεντρικού λιμένα Πειραιά, όταν δίκυκλο όχημα με δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε με Ε.Δ.Χ. όχημα.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ο τραυματισμός των επιβαινόντων στο ανωτέρω δίκυκλο, οι οποίοι διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΑΤΤΙΚΟΝ'' Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL