Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή στη Μυτιλήνη – Θάνατος επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κύμη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Νεάπολη Βοιών

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα επτά (67) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ συνελήφθη ο 23χρονος χειριστής της λέμβου.
Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κύμης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΧΙΛΛΕΑΣ” Ν.Π. 11282, για περιστατικό θανάτου 87χρονου επιβάτη, κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου του δρομολογίου από λιμένα Σκύρου για το λιμένα Κύμης.
Με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα της Κύμης, η σορός παρελήφθη  από  ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κύμης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως Κέρκυρας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ένας 61χρονος, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ένας 90χρονος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και των δύο (02) οδηγών.
Οι ανωτέρω διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα “ΜΑΡΑΘΙΑΣ” Ελίκας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL