Παροχή συνδρομής σε Θ/Γ-Ι/Φ στο Στενό Ζακύνθου – Κεφαλληνίας

Παροχή συνδρομής σε Θ/Γ-Ι/Φ στο Στενό Ζακύνθου – Κεφαλληνίας – Σύλληψη παράνομης αλλοδαπής και του διακινητή της στην Πάτρα

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ληξουρίου ενημερώθηκε από την Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, για παροχή συνδρομής στο Θ/Γ-Ι/Φ σκάφος «ARCADI» σημαίας Γερμανίας, στο οποίο επέβαιναν τρεις (03) αλλοδαποί και είχε μείνει ακυβέρνητο, λόγω βλάβης στη μία (01) εκ των δύο μηχανών του, ενώ βρισκόταν στο Στενό Ζακύνθου – Κεφαλληνίας.

Στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. καθώς και το Φ/Γ πλοίο «ΑΙΟΛΟΣ» Ν.Α. 538 με επιβαίνων στέλεχος του Λιμενικού σταθμού Ληξουρίου, το οποίο συνόδευσε με ασφάλεια το Ι/Φ σκάφος στο λιμάνι του Ληξουρίου ρυμουλκούμενο από το Φ/Γ «ΑΙΟΛΟΣ».  

Οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από τον Λιμενικό σταθμό Ληξουρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ «ARCADI», μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.  

=======================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 52χρονος αλλοδαπός, οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε 23χρονη αλλοδαπή συνοδεύοντας το ανήλικο τέκνο της, η οποία κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα, ένα (01) κινητό τηλέφωνο καθώς και τα ανωτέρω πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.  

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL