Απαγόρευση απόπλου λόγω μηχανικής βλάβης Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα – Ακυβερνησία επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στη Σκόπελο

Απαγόρευση απόπλου λόγω μηχανικής βλάβης Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα – Ακυβερνησία επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στη Σκόπελο 
 
  Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για αδυναμία ανύψωσης επί των πεδίλων  λόγω εμπλοκής αντικειμένου στο Ε/Γ-Υ/Γ “FLYING DOLPHIN ΧΧΙΧ” Ν.Π.10232, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου  από λιμένα Πειραιά για λιμένες Ύδρας -Ερμιόνης - Σπετσών - Π.Χελίου.
  Το “FLYING DOLPHIN ΧΧΙΧ” πλέοντας συμβατικά κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εκατόν δεκατέσσερις (114)  επιβάτες που μετέφερε.
 Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
*****
 Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 40,25,23 και 19 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
  Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ο 25χρονος, ο  23χρονος και ο 19χρονος, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με την άμεση συνέργεια του 40χρονου, ο οποίος τους συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί τους.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
  Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
  Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και παράλληλα ίσχυαν τα μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN και απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. 
   Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
 
 *****
 
  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου απογευματινές ώρες χθες, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης Ε/Π-Α/Κ σκάφους με όνομα '' ΟΙ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΟΙ'' Λ.Β. 9124 με έναν επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Σκοπέλου.
  Το Ε/Π-Α/Κ ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΛΑΤΩ'' Ν.Κορίνθου 23 με ασφάλεια στο λιμάνι της Σκοπέλου.
  Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL