Απεγκλωβισμός ατόμων και μεταφορά τους δια θαλάσσης στην Αλόννησο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα -

Απεγκλωβισμός ατόμων και μεταφορά τους δια θαλάσσης στην Αλόννησο – Συλλήψεις  αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα - Αποβίβαση αλλοδαπού ασθενούς Κ/Ζ πλοίου στη Θήρα – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου από την τοπική Δημοτική Αρχή και από τον Αστυνομικό Σταθμό Αλοννήσου για την ύπαρξη πυρκαγιάς στην περιοχή «ΜΑΡΠΟΥΝΤΑ» Αλοννήσου με κατεύθυνση ομώνυμη παραθαλάσσια ξενοδοχειακή εγκατάσταση, ζητώντας την παροχή συνδρομής στην προσπάθεια εκκένωσης του ξενοδοχείου.
Άμεσα στην περιοχή με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν τα σκάφη Τ/Χ «ΣΟΡΟΚΟΣ» Τ.Β. 758, Ε/Γ/-Τ/Ρ «ΠΛΑΝΗΤΗΣ» Ν.Σ. 02 και Ε/Γ – Τ/Χ «ΕΞΠΛΟΡΕΡ» Τ.Α. 72, στα οποία επέβαιναν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μετέφεραν συνολικά 56 άτομα από την ανωτέρω περιοχή στο λιμένα Πατητηρίου με ασφάλεια.
 
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 22 και 30 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος Shengen, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, μεσημβρινές ώρες χθες, ότι στο Κ/Ζ «CELEBRITY CONSTELLATION» σημαίας Μάλτας το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή αγκυροβολίου Φηρών ν. Θήρας, ασθένησε 70χρονος αλλοδαπός επιβάτης του πλοίου και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Στο σημείο έσπευσε με μέριμνα του Λιμεναρχείου Θήρας το Ε/Γ – Λάντζα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ρ» Ν.Θ. 22, το οποίο παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στο λιμένα Αθηνιού, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική ν. Θήρας προς παροχή περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέφος 40 ημερών , το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL