Ελαφρά σύγκρουση Ι/Φ σκαφών στην Κέρκυρα – Τραυματισμός εργάτη στη Σαλαμίνα – Θάνατος επιβάτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Πάτμο –

 Ελαφρά σύγκρουση Ι/Φ σκαφών στην Κέρκυρα – Τραυματισμός εργάτη στη Σαλαμίνα – Θάνατος επιβάτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Πάτμο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Κ/Μ σκάφους στη Ρόδο – Μηχανική βλάβη Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Κερατσίνι – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, από   τον 40χρονο αλλοδαπό Κυβερνήτη του Ι/Φ “GENTILINA” σημαίας Ιταλίας, ότι το Ι/Φ “ΝΑΪΤ ΣΤΑΡ” Ν.Κ. 560, με Κυβερνήτη έναν 24χρονο αλλοδαπό, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. “ΒΙΔΟΣ” Κέρκυρας, παρασύρθηκε από ριπή ανέμου, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με το υπό διακυβέρνησης του “GENTILINA”, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στην ίδια θαλάσσια περιοχή.
Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές μικρής έκτασης στο Ι/Φ “GENTILINA”, ενώ ο Κυβερνήτης του, ανέφερε ελαφρύ τραυματισμό στο δεξί κάτω άκρο, χωρίς να επιθυμεί παροχή ιατρικής βοήθειας.
Μετά τη σύγκρουση το  “ΝΑΪΤ ΣΤΑΡ” κατέπλευσε με ιδία μέσα στον λιμένα ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ” όπου ελλιμενίζεται, ενώ το Ι/Φ “GENTILINA”, παρέμεινε αγκυροβολημένο έξω από τον εν λόγω λιμένα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο (02) σκαφών μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τραυματισμό 44χρονου αλλοδαπού εργαζόμενου ιδιωτικού συνεργείου, μετά από πτώση του κατά τη διάρκεια εργασιών σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα.
Ο 44χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “ΤΖΑΝΕΙΟ” ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτμου, ότι 81χρονος επιβάτης του Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE STAR 2”, έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου του δρομολογίου από λιμένα Πειραιά για λιμένα Ρόδου.
Ο θάνατος του 81χρονου διαπιστώθηκε από ιατρό που βρισκόταν επί του πλοίου, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λέρου.
 
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ότι το Ε/Γ-Κ/Μ “ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ” Ν.Π. 10630, με δρομολόγιο από λιμένα Σύμης προς λιμένα Ρόδου, παρουσίασε δυσκολία χειρισμού αριστερού πηδαλίου, λόγω εμπλοκής κάβου, κατά τον απόπλου του από τον λιμένα “ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ” ν.Σύμης. 
Το “ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ” κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ρόδου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 268 επιβάτες που μετέφερε, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.  
 
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, του Φ/Γ-Ο/Γ “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” Ν.Χ. 448, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Δραπετσώνας με προορισμό τη Μύκονο, με 03 επιβαίνοντες, 23 Ι.Χ.Ε και 109  Φ/Γ.
Το “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” επέστρεψε με ιδία μέσα στον λιμένα Δραπετσώνας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες χθες, από λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Τ/Ρ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032, 47χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.   
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL