Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στη βόρεια Εύβοια – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Κόρινθο

 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος  στη βόρεια Εύβοια  – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Κόρινθο 
 
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
  Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Καρλοβασίου ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη  λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρλοβασίου Σάμου.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
                                                                                    *****
   Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Σκιάθου, Αιδηψού και Πευκίου, για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Τ/Χ σκάφους αναψυχής “ΖΩΗ” Τ.Π.1050ΣΤ', με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, το οποίο έπλεε με μικρή ταχύτητα στην θαλάσσια περιοχή πλησίον “ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΟΥ” Ευβοίας.
   Στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ “ΑΣΠΑΣΙΑ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Σ. Πευκίου 141 καθώς και περιπολικό όχημα από ξηράς, προς παροχή συνδρομής.
    Το σκάφος “ΖΩΗ”, ρυμουλκήθηκε από “ΑΣΠΑΣΙΑ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ” στο λιμένα  Ψαροπουλιό  Ευβοίας με τη συνοδεία των περιπολικών σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
                                                                                     *****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου, στην περιοχή της  Ποσειδωνίας Λουτρακίου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL