Εισροή υδάτων σε Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφος στην Αίγινα –

Εισροή υδάτων σε Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφος στην Αίγινα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς στη Ζάκυνθο – Διακομιδές ασθενών

 

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε κίνδυνο του Τ/Ρ-Α/Ψ ''ΝΟΤΑ'' Ν.Π. 11353 λόγω εισροής υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ν. Κυράς Σαρωνικού Κόλπου, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Άμεσα απέπλευσαν προς εντοπισμό του ανωτέρω σκάφους και παροχή συνδρομής περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Ψ ''ΣΙ ΤΑΪΓΚΕΡ'' Ν.Π. 6568 και το Κ/Δ-Ε/Π ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι – RESCUE'' T.A. 203.

Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στον εντοπισμό του κινδυνεύοντος σκάφους στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Κυράς καθώς και στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Παλαιάς Επιδαύρου, καλά στην υγεία τους. Πρωινές ώρες σήμερα, το ως άνω σκάφος κατέπλευσε στο λιμένα Αίγινας ρυμουλκούμενο από το ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι – RESCUE'' και με τη συνδρομή του ''ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ ΙΙ'' Τ.Α. 243, χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να απαγορευτεί ο απόπλους του ''ΝΟΤΑ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ ''ALGASI'' σημαίας Ελβετίας, για περιστατικό προσάραξης σε βραχώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή Ύφαλος Σέρπα - Βόρειο Στενό Κέρκυρας, με οχτώ (08) συνολικά αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ ''ΙΩΑΝΝΗΣ'' Ν.Π. 12454 με τη συνδρομή του οποίου αποκολλήθηκε το εν λόγω ιστιοφόρο και ρυμουλκήθηκε στη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ALGASI'' μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, και συνελήφθη ο Κυβερνήτης.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, καθώς και της 42χρονης αλλοδαπής άμεσης συνεργού της.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 37χρονος αλλοδαπός ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος μετέφερε ως επιβαίνουσα μία 28χρονη αλλοδαπή, η οποία κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια της ανωτέρω 42χρονης αλλοδαπής που επέβαινε ως συνοδηγός.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα και το ανωτέρω έγγραφο.

 

Επίσης, στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Στη σύλληψη δύο (02) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

Επίσης, στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου ν. Ζακύνθου όταν δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 25χρονη, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 65χρονος.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ο τραυματισμός της 25χρονης, η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου ν. Ζακύνθου, με εμπλεκόμενους έναν 38χρονο οδηγό δίκυκλης μοτοσυκλέτας και έναν 62χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε.οχήματος.

Από το περιστατικό προκλήθηκε ο τραυματισμός του 38χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 25χρονης από λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

  • 24χρονης από λιμένα Αίγινας στο λιμένα μαρίνας Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL