Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου επιβαίνοντα σε Ι/Φ σκάφος στην Κύθνο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Βόλο –

 Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου επιβαίνοντα σε Ι/Φ σκάφος στην Κύθνο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Βόλο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό αγνοούμενου 49χρονου αλλοδαπού επιβαίνοντα στο Ι/Φ ''ΧΑΝΤΑΚΑΣ'' Ν.Π. 9725 στη θαλάσσια περιοχή δυτικά βορειοδυτικά ν. Κύθνου, ο οποίος είχε νωρίτερα πέσει στο νερό προκειμένου να επιδιορθώσει δυσλειτουργία στην προπέλα του σκάφους.
Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από το δρομολογημένο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' Ν.Π. 11800 καθώς και από το Α/Κ-Π/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ'' Ν. Σύρου 892 με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Έρευνες  διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα, απογειώθηκε και ελικόπτερο Π.Ν.
  Ο ανωτέρω αγνοούμενος εντοπίστηκε και περισυνελέγη από τους επιβαίνοντες στο Ι/Φ ''ΧΑΝΤΑΚΑΣ'', καλά στην υγεία του, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος ρυμουλκούμενο από το ''ΧΡΗΣΤΟΣ'' και συνοδευόμενο από σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε στο λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου.
Από το Λιμενικό Σταθμό Κύθνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΧΑΝΤΑΚΑΣ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΩΤΕΥΣ” Ν.Π. 4007, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον οικείο λιμένα προς Σκιάθο – Σκόπελο  – Αλόννησο – Μαντούδι – Γλώσσα – Σκιάθο και επιστροφή στο Βόλο, ότι κατά την προετοιμασία για απόπλου παρατηρήθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
Από τη Λιμενική Αρχή Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΡΩΤΕΥΣ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 153 επιβάτες του εν λόγω πλοίου προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πρίνου Θάσου στο λιμένα Καβάλας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 74χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL