Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενης λουόμενης στο Ρέθυμνο - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Σίκινο - Μηχανολογική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αλεξανδρούπολη - Διακομιδές ασθενών

                 Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενης λουόμενης στο Ρέθυμνο  - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Σίκινο - Μηχανολογική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αλεξανδρούπολη - Διακομιδές ασθενών
 
   Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, για περιστατικό αγνοούμενης 55χρονης λουόμενης αλλοδαπής, στη θαλάσσια περιοχή Αδελιανού Κάμπου Ν.Ρεθύμνου.
   Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμός της, στις οποίες συμμετείχαν δύο (02) περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα (01) αεροσκάφος του FRONTEX. Στις έρευνες επίσης συμμετείχαν και ιδιωτικά σκάφη της περιοχής, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή (ΔΝΔ 5-6 BF).
  Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σήμερα από δύο (02) περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) αεροσκάφος του FRONTEX., ένα (01) περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έναν (01) ιδιώτη δύτη και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη.
  Τελικά, η 55χρονη εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα από το αεροσκάφος του FRONTEX και περισυνελέγη εν ζωή από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου μεταφέρθηκε άμεσα στον εμπορικό λιμένα Ρεθύμνου. Στη συνέχεια η γυναίκα  παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
*****
  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ''FLYING CAT 4'' N.Π. 10659 ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα της Σικίνου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένα Φολεγάνδρου.
Στο ανωτέρω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση οκτώ (08) επιβάτες.
        
*****
  Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης για δυσχέρεια πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΟΣ ΙΙ” Ν.Π.10599 στον οικείο λιμένα, λόγω μηχανολογικής βλάβης,εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σαμοθράκη, με τριακόσιους τριάντα (330) επιβάτες.                                         
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΑΟΣ ΙΙ”, ενώ μετά από την αποκατάσταση της βλάβης και  την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.
 
*****
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
-63χρονης από το λιμένα Σύμης στο λιμένα Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και 
-91χρονης από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL