Επιβολή κυρώσεων σε επαγγελματικό πλοίο αναψυχής στα Νέα Μουδανιά – Τραυματισμός ατόμων σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στο Νυδρί Λευκάδας

 Επιβολή κυρώσεων σε επαγγελματικό πλοίο αναψυχής στα Νέα Μουδανιά – Τραυματισμός ατόμων σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στο Νυδρί Λευκάδας 
 
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες της 07-07-18, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο “ΣΑΝΤΕΙ” Ν.Θ. 316 είχε καταπλεύσει στη μαρίνα Σάνης, χωρίς να έχει συντάξει και προσκομίσει προς θεώρηση ναυλοσύμφωνο, όπως προβλέπεται στις  διατάξεις του Ν.4256/2014 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε ταξίδι, με επιβαίνοντες δέκα (10) άτομα.
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων.
 
       *****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νυδρίου πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό πιθανής εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΑΠΤΕΝ ΜΟΡΓΚΑΝ'' Ν.Λαυρίου 355,  που βρίσκονταν προσδεδεμένο στο λιμένα Συβότων Λευκάδας.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Τμήματος Νυδρίου, όπου διαπίστωσαν τον τραυματισμό δύο (02) ατόμων, ενός αλλοδαπού και ενός ημεδαπού, λόγω ανάφλεξης μετά από ψεκασμό εύφλεκτου υλικού που πραγματοποίησαν οι ίδιοι στη μηχανή του σκάφους κατά τη διαδικασία εργασιών συντήρησής της,ενώ δεν διαπιστώθηκε ύπαρξη πυρκαγιάς.
Οι τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής, απ' όπου ο ημεδαπός εξήλθε, ενώ ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για περαιτέρω έλεγχο και νοσηλεία.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση,απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΑΠΤΕΝ ΜΟΡΓΚΑΝ''.
  
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL