Νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στο προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. – Σχέδιο Π.Δ. «Συγκρότηση, σύνθεση και λειτουργία των Συμβουλίων Κρίσεων Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ»

Συνέχεια ενημέρωσης του Δ.Τ. ημερομηνίας 24-11-2011:

Μετά την υπογραφή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή έχει αποσταλεί στο Συμβούλιο Επικρατείας για επεξεργασία σχέδιο προεδρικού διατάγματος που αφορά στο προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., όπως είχε προαναγγείλει ο Υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

Ειδικότερα με το σχέδιο Π.Δ. «Συγκρότηση, σύνθεση και λειτουργία των Συμβουλίων Κρίσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής» ρυθμίζονται τα εξής:

 

·        Τροποποιήθηκαν οι συνθέσεις των Συμβουλίων Κρίσεων.

·        Εναρμονίστηκε η διαδικασία των εργασιών των Συμβουλίων Κρίσεων στο Κώδικα Διοικητικής διαδικασίας.

·        Προβλέφθηκαν τα στοιχεία που λαμβάνει υπόψη το πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Κρίσεων στο πρότυπο ταυτόσημης διάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων.

·        Εναρμονίστηκαν οι πίνακες κρίσεων στις νέες διατάξεις προαγωγών και αποστρατειών στο πλαίσιο  της νέας συνταξιοδοτικής νομοθεσίας , ενώ θεσπίστηκαν μεταβατικές διατάξεις για όσες ρυθμίσεις του ν. 3079/2002 συνεχίζουν να ισχύουν μέχρι 31-12-2014. 

·        Προβλέπεται η άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής κατά πρωτοβάθμιας δυσμενούς κρίσης.

·        Προβλέπεται η διαδικασία των μετατάξεων σε Αξιωματικούς Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ, ειδικότητας Τεχνικού, Υγειονομικού (Ιατρού -Ψυχολόγου), Ιερέα και Νομικού.   

 

Το πλήρες κείμενο του σχεδίου Π.Δ. που βρίσκεται στο Συμβoύλιο Επικρατείας για επεξεργασία έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

Κατηγορία:


Wildcard SSL