Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Τροχαίο ατύχημα στη Σαλαμίνα – Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στη Σαμοθράκη και σε σκάφος Α/Ψ στη Θήρα - Διακομιδή ασθενούς

Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Επίσης, στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά δελτία αιτούντος Διεθνής Προστασίας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Τέλος, στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 41, 47 και 45 ετών αντίστοιχα προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον νότιο λιμένα Πάτρας, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος και η 45χρονη κατείχαν και επέδειξαν για τους ίδιους και για τα τρία (03) ανήλικα τέκνα τους ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα με την άμεση συνέργεια του 41χρονου ο οποίος συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί τους, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, επί της οδού Σαλαμινομάχων, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 44χρονο συγκρούστηκε με  δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 43χρονος και συνεπιβάτες τα ανήλικα τέκνα του ηλικίας 10 και 9 ετών αντίστοιχα.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 10χρονης, η οποία μεταφέρθηκε αρχικά στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», απ' όπου μετά που της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εξήλθε.
Κατά την αλκοολομέτρηση που διενεργήθηκε στους δύο (02) οδηγούς θετικός βρέθηκε ο 44χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος σε ποσοστό 0,52 mg/lit και του επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες, σύμφωνα με τον ΚΟΚ, διοικητικές κυρώσεις, ενώ στον οδηγό του δικύκλου επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις για μεταφορά υπεράριθμων επιβατών.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Ενημερώθηκε  βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης, του Τ/Χ σκάφους «ΔΑΣΚΑΛΑ ΙΙ» Τ.Α. 58, στη θαλάσσια περιοχή 6 ν.μ. βόρεια βορειοανατολικά από τα Θέρμα Σαμοθράκης με δύο (02)  επιβαίνοντες.
Άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω ταχύπλοο καθώς και το  Α/Κ σκάφος «ΝΙΚΟΣ» Ν.Α. 113, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το  «ΔΑΣΚΑΛΑ ΙΙ» , συνοδεία του ΠΛΣ στο λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης .
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε  απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης του σκάφους αναψυχής «ULISSE» Ν.Π. 10562, στη θαλάσσια περιοχή 4,6 ν.μ. δυτικά ν. Θηρασιάς με οχτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες και τρία (03) άτομα πλήρωμα.
Άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω σκάφος καθώς και το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΓΑΡΜΠΗΣ» Ν. Θήρας 53, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το «ULISSE», στο λιμένα όρμου Φηρών ν. Θήρας.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Θήρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ULISSE» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Τ/Ρ – Ε/Γ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν.Π. 8745, 93χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL