Αποβίβαση ασθενούς με ελικόπτερο από Φ/Γ πλοίο στην Καλαμάτα – Θάνατος αλλοδαπού στη Νέα Μηχανιώνα – Παροχή συνδρομής σε σκάφος στην Σκάλα Αταλάντης – Πρόσκρουση Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους στην Πύλο – Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 48χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Μ/Τ πλοίου “ELKA ATHINA” Ν.Π. 11370, το οποίο έπλεε προς τις νότιες ακτές Κρήτης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, παραλαμβάνοντας τον 48χρονο, ο οποίος αφού μεταφέρθηκε στον διεθνή αερολιμένα Ηρακλείου,  διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ συνοδεία περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο εφημερεύων Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), για ιατρικές εξετάσεις και νοσηλεία.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, 64χρονος αλλοδαπός, από τη  θαλάσσια περιοχή αλιευτικού λιμένα Νέας Μηχανιώνας .
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Εφημερεύον Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης .
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκάλας Αταλάντης , ότι το Ι/Φ σκάφος «VILCROSEN» σημαίας Δανίας με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Αταλάντης βόρειου Ευβοϊκού κόλπου.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ σκάφος «ΠΑΝΟΣ» Σ.Λ. 636 με τη συνδρομή του οποίου το «VILCROSEN»  ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Σκάλας Αταλάντης.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Γ ΄ Λιμενικό Τμήμα Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πύλου, ότι το Ε./Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΛΑΜΠΡΟΣ Ι» Ν. Καλαμάτας 633 με μοναδικό επιβαίνοντα τον κυβερνήτη του, κατά τη διαδικασία κατάπλου του στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθουπόλεως προσέκρουσε σε βυθισμένο προκατασκευασμένο τεχνητό ογκόλιθο σκυροδέματος (μπλόκι) και παρουσίασε εισροή υδάτων.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω σκάφος ανελκύθηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη του στον χερσαίο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πύλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
21χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΧΟΣ ΙV” Ν.Ν. 64 και
50χρονης αλλοδαπής, από το λιμένα Φολέγανδρου στο λιμένα Θήρας, με το Ε/Γ-Α/Ψ “ΚΥΡΙΑΧΟΣ ΙΙ” Ν.Ν. 57.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL