Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση ιστιοφόρου σκάφους αναψυχής στην Ιθάκη – Διοικητικές κυρώσεις σε Ι/Φ πλοίο στη Χαλκιδική

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση ιστιοφόρου σκάφους αναψυχής στην Ιθάκη – Διοικητικές κυρώσεις σε Ι/Φ πλοίο στη Χαλκιδική 
 
Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη, βραδινές ώρες χθες, στο Ι/Φ σκάφος αναψυχής ''ΝΟΝΝΑ ΤΕΝΝΑ'' σημαίας Ιταλίας, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην Ιθάκη.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στελέχη του Λιμεναρχείου Ιθάκης στο λιμένα Βαθέως, διαπιστώθηκε ότι είχε συναφθεί σύμβαση ολικής ναύλωσης μεταξύ του Πλοιάρχου και των ιδιοκτητών του ανωτέρω σκάφους, για το χρονικό διάστημα από 14-07-2018 έως 21-07-2018 με λιμένα επιβίβασης και οριστικής αποβίβασης τον λιμένα Λευκάδας και για το λόγο αυτό είχε καταβληθεί το ποσό των έντεκα χιλιάδων τριάντα οκτώ (11.238) Ζλότι Πολωνίας, ήτοι δύο χιλιάδες επτακόσια σαράντα πέντε ευρώ (2.745 €), χωρίς το σκάφος να κατέχει την απαιτούμενη εκ του Νόμου 4256/2014 άδεια και χωρίς να είναι εφοδιασμένο με το απαιτούμενο εκ του νόμου δελτίο κίνησης πλοίου αναψυχής. 
Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, στο πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω Νόμου καθώς και του άρθρου 414 Π.Κ., απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΝΟΝΝΑ ΤΕΝΝΑ'' , ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων. 
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr. 
 
*****
Η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε από στελέχη του  Λιμενικού Φυλακίου  Όρμου Παναγιάς του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Ουρανούπολης του Λιμεναρχείου Ιερισσού κατά του πλοιοκτήτη του ιστιοφόρου “MISS MELINA” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας. 
Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο, πρωινές ώρες χθες, στο ανωτέρω Ι/Φ σκάφος, το οποίο ελλιμενίζεται στη μαρίνα «ΛΑΤΟΥΡΑ» δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής, διαπιστώθηκε η ύπαρξη διαφήμισης υπηρεσιών ολικής ναύλωσης κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 4256/2014, όπως ισχύει.
 

Κατηγορία:


Wildcard SSL