Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη – Θάνατος λουόμενου στην Ουρανούπολη –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη – Θάνατος λουόμενου στην Ουρανούπολη – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου στον Πειραιά – Εντοπισμός αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Σύλληψη ημεδαπού για απείθεια και εξύβριση στον Πειραιά – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού στο Μούδρο Λήμνου
 
 
      Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ συνελήφθη ο 35χρονος χειριστής της λέμβου.
   Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
     Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
     Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 47χρονος αλλοδαπός, από τη  θαλάσσια περιοχή “Ν.ΔΙΑΠΟΡΟΣ” Δήμου Σιθωνίας.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης του Λιμεναρχείου Ιερισσού, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
 
*****
 
  Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ “SUPER JET” Ν.Π. 10328, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα Σερίφου προς το λιμένα Πειραιά, το πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη (εισδοχή ξένου αντικειμένου) στον εξωτερικό αριστερό υδρο-προωθητήρα. 
Το “SUPER JET” πλέοντας με μειωμένη ταχύτητα, κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους 88 επιβάτες που μετέφερε.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο του “SUPER JET” για Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Κίμωλο-Φολέγανδρο-Θήρα-Ίο, θα εκτελέσουν έτερα δρομολογημένα πλοία.
 
*****
 
  Στον εντοπισμό είκοσι έξι (26) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε σε δύσβατο σημείο της περιοχής “Λαγκαδά” Μανταμάδου ν. Λέσβου, είκοσι έξι (26) αλλοδαπούς, οι οποίοι νωρίτερα είχαν αποβιβαστεί από ταχύπλοο σκάφος.
          Το πλήρωμα του πλωτού σκάφους FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
***** 
 
Για απείθεια και εξύβριση συνελήφθη ένας 54χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος, πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη Ε8 του κεντρικού λιμένα Πειραιά και συγκεκριμένα κατόπιν βεβαίωσης παράβασης “περί ΚΟΚ” από στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
 
***** 
 
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, πρωινές ώρες της 17-07-18, από τον Λιμενικό Σταθμό Μούδρου στην θαλάσσια περιοχή της παραλίας Λουρί Σκανδάλης ν. Λήμνου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL