Ελαφριά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Θάνατοι λουόμενων στην Πορταριά Χαλκιδικής, στην Πλάκα Δρεπάνου Αργολίδας και στη Νέα Μάκρη Αττικής - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Ελαφριά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Θάνατοι λουόμενων στην Πορταριά Χαλκιδικής, στην Πλάκα Δρεπάνου Αργολίδας και στη Νέα Μάκρη Αττικής -  Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας
 
  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ «CRUISE OLYMPIA» σημαίας Ιταλίας, κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στον οικείο λιμένα και ενώ πραγματοποιούνταν σταδιακά η κάθοδος των πρυμναίων ραμπών αυτού, ήρθαν σε επαφή με δύο από τους πλωραίους κάβους πρόσδεσης του Ε/Γ – Ο/Γ «HELLENIC SPIRIT» Ν. ΧΑΝΙΩΝ 30 το οποίο ήταν προσδεδεμένο στο λιμένα εξωτερικού, με αποτέλεσμα να κοπούν αλλά να αποκατασταθούν άμεσα από το πλήρωμα. 
 Στη συνέχεια το Ε/Γ-Ο/Γ «CRUISE OLYMPIA» προσέκρουσε ελαφρώς στην Νο 12 ράμπα, με αποτέλεσμα να υποστεί στρέβλωση (εσωκοίλωμα) και εκδορές στο αριστερό πρυμναίο στεγανό διαμέρισμα με ύπαρξη τριών ρηγμάτων μικρού διαμετρήματος σε ύψος περίπου 1,5μ επάνω από την ίσαλο γραμμή.
 Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ανκόνας για λιμένες Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας και η αποβίβαση των επιβατών καθώς και οχημάτων πραγματοποιήθηκε ασφαλώς. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ενώ  μετά την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, διατήρησης κλάσης και προστασίας περιβάλλοντος από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, επετράπη η συνέχιση πλόων του .
 
       *****
 
  Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ» Χαλκιδικής 83χρονος.
  Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.
  Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ν. Μουδανιών.
 
     ******
  Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Πλάκα Δρεπάνου Αργολίδας, 80χρονος.
  Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
  Από τη Λιμενική Αρχή Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.
 
*****
  Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή  Νέας Μάκρης Αττικής, 71χρονη.
  Η ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
*****
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από το λιμένα Οθωνών στο λιμένα της Κέρκυρας, 67χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
 
*****
  Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας, εντός του οικείου λιμένα.  
Από το Λιμεναρχείο Αίγινας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
*****
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL