Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά και κατοχή όπλων στο Ηράκλειο

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά και κατοχή όπλων στο Ηράκλειο
 
  Στη σύλληψη ενός 30χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας-Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
  Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την καταπολέμηση κάθε μορφής οργανωμένης εγκληματικότητας.
  Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου  στον λιμένα Ηρακλείου από τα παραπάνω στελέχη, ο 30χρονος, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, βρέθηκε να κατέχει επιμελώς κρυμμένη εντός της φόδρας του σακιδίου που κατείχε, μία (01) νάιλον συσκευασία, περιέχουσα ουσία, πιθανόν κοκαΐνη, μικτού βάρους 48,9 γραμμαρίων.
  Στη συνέχεια, σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
0,3 γρ. ακατέργαστη ινδική κάνναβη,
-ένα κυνηγετικό όπλο τύπου FLOBERT, για το οποίο δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια,
-ένα πτυσσόμενο μαχαίρι μήκους 24 εκ., 
-τέσσερα πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
-πέντε κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων,
-ένα κινητό τηλέφωνο,
-το χρηματικό ποσό των πενήντα πέντε ευρώ.
 Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι αναφερόμενες ουσίες οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση, ενώ για την εξέταση του όπλου και των καλύκων θα διοριστεί κατάλληλος πραγματογνώμονας.
   Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
 

Wildcard SSL