Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Θάνατοι λουομένων στην Παλαιά Φώκαια, την Αίγινα και τη Σάμη Κεφαλληνίας – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Νάξο

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Θάνατοι λουομένων στην Παλαιά Φώκαια, την Αίγινα και τη Σάμη Κεφαλληνίας – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Νάξο
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τεσσάρων (34) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την παραλία Αγίου Νικολάου Αναβύσσου, 82χρονη.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό  Νοσοκομείο Ασκληπείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Φώκαιας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή Λουτρών Σουβάλας Αίγινας, 85χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, 76χρονη ημεδαπή, από τη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΗΜΙΑΣ” Κεφαλληνίας.
  Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σάμης Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
  Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Σάμης Κεφαλληνίας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
 
*****
 
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “NAXOS JET” Ν.Π. 12002, ότι είχε προγραμματιστεί πετρέλευση προκειμένου να εκτελέσει εγκεκριμένο δρομολόγιο προς λιμένες Πάρου-Μυκόνου-Τήνου-Άνδρου και Ραφήνας, με 156 επιβάτες, 19 Ι.Χ.Ε. και 03 δίκυκλα.
Κατόπιν ελέγχου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκαν εργασίες στη δεξιά ηλεκτρομηχανή του πλοίου, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση από τον Πλοίαρχο, ο οποίος δήλωσε ότι πραγματοποιούσαν αλλαγή φίλτρων. 
Από τη Λιμενική Αρχή Νάξου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του  “NAXOS JET”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαίωσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου, κενό επιβατών, προς λιμένα Ραφήνας.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νάξου, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρίας. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL