Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μυτιλήνη – Ακυβερνησίες Ι/Φ σκαφών στην Τήνο και την Πύλο – Θάνατος λουόμενου στο Ρέθυμνο – Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μυτιλήνη – Ακυβερνησίες Ι/Φ σκαφών στην Τήνο και την Πύλο – Θάνατος λουόμενου στο Ρέθυμνο – Διακομιδή ασθενούς
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι (46) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018'', ενώ συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. 
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή κόλπου “ΣΥΚΑΜΙΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Τήνου, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ “ΜΑΪΤΑΪ” σημαίας Γαλλίας, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Τήνου.
Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Π-Α/Ψ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25, το οποίο ρυμούλκησε το “ΜΑΪΤΑΪ”, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στον οικείο λιμένα, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια. 
Από το Λιμεναρχείο Τήνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.
 
          *****
 
Ενημερώθηκε,μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πύλου για ακυβερνησία του Ι/Φ “DAO” σημαίας Αυστρίας, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ν.Πρωτης και Μαραθόπολης.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν το ιδιωτικό σκάφος “ΜΕΝΤ ΙΙ” Τ.Π.Φ. 421 και το Α/Ψ “ΚΩΣΤΑΣ Κ” Σ.Π. 150-Α , διαπιστώνοντας ότι η άγκυρα του εν λόγω σκάφους και μέρος της καδένας της είχαν ποντιστεί στη θάλασσα. 
Με τη συνδρομή των δύο σκαφών πραγματοποιήθηκε αποκοπή της άγκυρας και ρυμούλκηση του Ι/Φ “DAO” στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Πύλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την αποκατάσταση του συστήματος αγκύρωσης και αντικατάσταση της απολεσθείσας άγκυρας.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, 42χρονος αλλοδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή “ΣΚΑΛΕΤΑΣ” Ρεθύμνου.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Ίου στο λιμένα Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΟΥΛΗΣ” Ν.Θ. 41, 30χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL