Πρόσκρουση ιστιοφόρων σκαφών στην Λευκάδα - Μηχανική βλάβη ταχύπλοου σκάφους στην Πύλο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Πρόσκρουση ιστιοφόρων σκαφών στην Λευκάδα - Μηχανική βλάβη ταχύπλοου σκάφους στην Πύλο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα 
 
    Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκάδας μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την πρόσκρουση δύο ιστιοφόρων σκαφών  με ονόματα ''ATARES'' σημαίας Γερμανίας και ''ΡΙΑ'' Ν.Π. 10413 με δύο και εννέα επιβαίνοντες αντίστοιχα, στη θαλάσσια περιοχή Λυγιάς Λευκάδας.
   Τα δύο ιστιοφόρα κατέπλευσαν αυτοδύναμα στο λιμένα Λευκάδας, όπου τους απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας.
     Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο της Λευκάδας, ενώ από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
          *****
          Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες σήμερα οι Λιμενικές Αρχές Πύλου και Κυπαρισσίας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για μηχανική βλάβη του Τ/Χ σκάφους ''ΣΗΛΙΑ'' Τ.Π.Φώκαιας 180, με έξι επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου.
           Για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ιδιωτικό σκάφος ''ΠΕΝΑΝΤΡΕ'' Λ.Πύλου 1092, ενώ από  ξηράς έσπευσε περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το ''ΣΗΛΙΑ'' εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια το ιδιωτικό σκάφος παρέλαβε και αποβίβασε στο λιμένα Μαραθόπολης τέσσερις επιβαίνοντες του ''ΣΗΛΙΑ'', καλά στην υγεία τους ενώ με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, το ''ΣΗΛΙΑ'' κατέπλευσε με ασφάλεια στη Μαρίνα Πύλου και με τους δύο επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.
           Από το Λιμεναρχείο Πύλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΗΛΙΑ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης  και προσκόμισης σχετικού πιστοποιητικού, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.                                                                      
         *****
 
    Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
     Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί  στο εξωτερικό.
    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω πλαστό έγγραφο.
          *****
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL