Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα –

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμούς στο Βόλο – Προσάραξη λέμβου στο Νυδρί – Βύθιση Ε/Π-ΛΑΝΤΖΑΣ στην Αντίκυρα – Απαγόρευση απόπλου Θ/Γ-Α/Ψ σκάφους στο Σαρωνικό – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 

Στη σύλληψη τριών (03) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν στο εξωτερικό.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού Αργοναυτών στο Βόλο, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε μία 48χρονη, προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων (04) αλλοδαπών πεζών, ηλικίας 41, 37, 33 και 11.

Άμεσα οι ανωτέρω διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου παραμένουν για προληπτικούς λόγους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η ανωτέρω 48χρονη οδηγός, διότι αφού υποβλήθηκε σε μέτρηση αλκοόλης με χρήση συσκευής εκπνεόμενου αέρα (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης λέμβου σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Μεγανησίου.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΠΗΛΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ'' νότια Μεγανησίου την εκμισθούμενη λέμβο ''ΣΕΦΕΡΗΣ'' Σ.Ν. 256. Στην ανωτέρω λέμβο, που είχε νωρίτερα προσαράξει σε βραχώδη περιοχή λόγω μηχανικής βλάβης, επέβαιναν τέσσερις (04) αλλοδαποί καλά στην υγεία τους, οι οποίοι περισυνελέγησαν με ασφάλεια από το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Το ως άνω σκάφος αφού αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ιδιοκτήτη – μισθωτή, κατέπλευσε στο λιμένα Νυδρίου.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Περιστατικό βύθισης της παροπλισμένης Ε/Π-ΛΑΝΤΖΑΣ ''ΤΖΙΜΗΣ'' Ν.Α. 56 σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η οποία βρισκόταν προσδεδεμένη στα κρηπιδώματα του λιμένα Αντίκυρας.

Από τη βύθιση δεν διαπιστώθηκε πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης, τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό φράγμα περιμετρικά του σκάφους, ενώ διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Θ/Γ-Α/Ψ ''ALBATROS'' σημαίας Σιέρα Λεόνε, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Φλεβών Σαρωνικού Κόλπου, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος το οποίο αφού έπλευσε με ιδία μέσα, αγκυροβόλησε έξω από το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βούλας.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ALBATROS'' μέχρι επιθεώρησής του και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων, ούτε προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 9χρονου αλλοδαπού από το λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Α/Ψ ''ΜΑΡΙΑΝΝΗ'' Τ.Σ 119-Α,

  • 33χρονου και 30χρονου από το λιμένα Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

  • 30χρονης αλλοδαπής από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Μυκόνου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν. Νάξου 64.

 

*****

 

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα - καρέττα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Αμαλιάπολης στην παραλία ''ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ'' Ευξεινούπολης Αλμυρού Μαγνησίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL