Εισροή υδάτων σε σκάφος στην Αίγινα – Πρόσκρουση σκάφους στην Αίγινα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για εισροή υδάτων στο Τ/Ρ – Α/Ψ σκάφος «ALBATROS OF HUMBLE» Ν.Λ. 407, το οποίο βρισκόταν στο λιμένα Μεγαλοχωρίου νήσου Αγκιστρίου.
Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , το Κ/Δ-Ε/Π ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι – RESCUE'' T.A. 203, καθώς και ιδιώτης δύτης, ενώ Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ν. Αγκιστρίου έσπευσε στο σημείο και προέβη στην απάντληση των υδάτων.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση,απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ALBATROS OF HUMBLE» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Προσέκρουσε, απογευματινές ώρες χθες, το εκμισθούμενο μηχανοκίνητο σκάφος «ΑΝΝΑ» Σ. Αίγινας 431, με δύο (02) επιβαίνοντες σε βράχια στο λιμένα Λεοντίου βορειοδυτικά νήσου Αίγινας.
Οι δύο (02) επιβαίνοντες εξήλθαν από το σκάφος καλά στην υγεία τους, ενώ άμεσα στο σημείο έσπευσε το Κ/Δ-Ε/Π ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι – RESCUE'' T.A. 203, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το «ΑΝΝΑ» στο λιμάνι της Αίγινας 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας .
*****
Στη σύλληψη ενός 44χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, μετά την αποβίβαση του από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο το οποίο προερχόταν από λιμένα Μπριντιζι Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερείτο σφραγίδας εισόδου σε έδαφος Schengen.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL