Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο- Θάνατος λουόμενου στην Πάρο -

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο- Θάνατος λουόμενου στην Πάρο -  Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κέρκυρα -Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα -Σύλληψη Κυβερνήτη Ι/Φ σκάφους στο Λαύριο - Διακομιδές ασθενών
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα οκτώ (68) αλλοδαπών προέβη,  πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της  ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ανωτέρω πλωτού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή  νοτιοανατολικά ν. Χίου,  πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφουςμε τη συνδρομή δεύτερου σκάφους FRONTEX που κατέπλευσε στην περιοχή, προέβησαν, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη  θαλάσσια περιοχή παραλίας Ζωοδόχου Πηγής Παροικιάς Πάρου, 83χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πάρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από τη Λιμενική Αρχή Πάρου που διενεργεί την προανάκριση,  παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά. 
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΔΡ-ΑΝ ''ΑΛΚΙΝΟΟΣ'' Ν.Π. 10789, ότι κατά τη διαδικασία προ απόπλου του πλοίου για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα ν. Κέρκυρας προς το λιμένα Ηγουμενίτσας, παρατηρήθηκε αδυναμία λειτουργίας του πρωραίου καταπέλτη και συγκεκριμένα ανύψωσης αυτού.
Επί του πλοίου μετέβη κλιμάκιο επιθεωρητών Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, το οποίο διαπίστωσε κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης, την ανωτέρω βλάβη.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΛΚΙΝΟΟΣ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη/ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι εβδομήντα επτά (77) επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Στη σύλληψη του 34χρονου αλλοδαπού Κυβερνήτη του Ι/Φ ''MIRACLE'' σημαίας Delaware προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά τον κατάπλου του στη μαρίνα Λαυρίου προερχόμενος από το λιμένα Σύμης, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε λάβει τη σχετική άδεια απόπλου από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
83χρονης από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ-Δ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032, 
73χρονου από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Τ/Ρ-Ε/Γ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745,
65χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
72χρονης από το λιμένα Σίφνου στο λιμένα Σύρου, με το Τ/Ρ-Ε/Γ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL