Σύλληψη ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη – Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στην Κέρκυρα και στη Μονεμβασιά - Μηχανική βλάβη Α/Κ σκάφους στην Ιερισσό - Θάνατος αλλοδαπής γυναίκας στη Μύρινα -Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

Στη σύλληψη ενός 58χρονου προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση των άρθρων 288 και 291 του Π.Κ..
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να πλέει με τη λέμβο του ΄΄ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ΄΄ Λ.Ν.Μ. 1167, σε μικρότερη απόσταση του ενός μέτρου από τη νησίδα φορτοεκφόρτωσης πετρελαιοειδών των ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε. , άνευ φώτων ναυσιπλοΐας, ενώ έφερε πυροσβεστήρα που είχε λήξει. Σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι το Ι/Φ σκάφος «NJORD» σημαίας Ολλανδίας υπέστη μηχανική βλάβη, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού λιμένα Κέρκυρας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ «ΙΩΑΝΝΗΣ» Ν.Π. 12414 με τη συνδρομή του οποίου το «NJORD» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Π. Μονεμβασιάς, ότι το Ι/Φ σκάφος «ΜΠΑΡΙ ΜΠΑΧ» Λ.Π. 1769, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, κατά τη διαδικασία προσέγγισης του στο λιμένα Μονεμβασιάς, διαπιστώθηκε βλάβη στη μηχανή του. 
Το ανωτέρω σκάφος προσέδεσε με ασφάλεια στην μαρίνα Μονεμβασιάς με τη συνδρομή του Α/Κ σκάφους «ΑΓ. ΦΩΚΑΣ» Σ.Μ. 16 και στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής .
Από το Ά Λ/Τ Π. Μονεμβασιάς του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών  απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ιερισσού, για ρίψη φωτοβολίδας στην περιοχή Ολυμπιάδας - Στρυμονικού κόλπου .
Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για περιστατικά έρευνας και διάσωσης και διαπιστώθηκε ότι η φωτοβολίδα ερρίφθη από το Ε/Ρ -Α/Κ ΄΄ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ΄΄ Λ.Θ. 9547, λόγω μηχανικής βλάβης.
Ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Ε/Ρ -Τ/Χ «ΑΓΓΕΛΟΣ» Τ.Θ. 535Α στο λιμένα Ολυμπιάδας με τους τρεις (03) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους .
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από  τη θαλάσσια περιοχή “ΑΥΛΩΝΑ” Λήμνου, 65χρονη αλλοδαπή.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 44 και 36 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω  σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL