Διάσωση αλλοδαπών στη Χίο – Πτώση δικύκλου με αναβάτη στην Αίγινα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς

Στον εντοπισμό και τη διάσωση επτά (07) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”.
Ειδικότερα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή  “ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ” ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας για περιστατικό πτώσης δίκυκλου οχήματος με οδηγό έναν 27χρονο στην παραλιακή οδό Καποδιστρίου στην  περιοχή “ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ” πλησίον του λιμένα Αίγινας.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι ο 27χρονος οδηγός και μοναδικός επιβαίνων εξήλθε από τη θάλασσα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για παροχή των πρώτων βοηθειών. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα , με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Αίγινας  στο λιμένα Πειραιά, με το Ε/Π-Κ/Δ ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι-RESCUE'' Τ.Α. 203, 30χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL