Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Πάτμο – Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου κολυμβητή στα Κύθηρα

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Πάτμο – Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου κολυμβητή στα Κύθηρα
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα (50) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν.Σάμου , λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου.
Προανάκριση διενεργείται από την το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτμου, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ-Κ/Μ “AWOL” σημαίας Ολλανδίας, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σε βραχώδη περιοχή δυτικά της νησίδας “ΚΕΝΤΡΟΝΗΣΙ”.
Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓ.ΜΗΝΑΣ”Ν.Π. 16 καθώς και το ταχύπλοο σκάφος “ΚΛΕΑΝΘΗ” Τ.Π.102, στο οποίο επέβαινε και επαγγελματίας δύτης.
  Το “AWOL” αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και αγκυροβόλησε εντός του όρμου “ΛΙΒΑΔΙ ΓΕΡΑΝΟΥ” ν.Πάτμου, λόγω εισροής υδάτων, ενώ κατόπιν επιθεώρησης του από επαγγελματία δύτη, διαπιστώθηκε βαθιά εκδορά και ρήγμα στο σκάφος.
Το εν λόγω ιστιοφόρο κατέπλευσε αυτοδύναμα, συνοδεία των ανωτέρω σκαφών, στον εμπορικό λιμένα Σκάλας Πάτμου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας. 
 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κυθήρων, για περιστατικό 62χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είχε μεταβεί για λήψη θαλασσίου λουτρού στην παραλία “ΜΕΛΙΔΟΝΙ” Κυθήρων και αγνοείτο. 
Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του ανωτέρω, στις οποίες συμμετείχαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Ν.Π. 10168, ενώ από ξηράς περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. 
Λίγη ώρα αργότερα ο 62χρονος εντοπίστηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Ν.Π. 10168 και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην παραλία “ΜΕΛΙΔΟΝΙ”, χωρίς να επιθυμεί ιατρική περίθαλψη.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL