Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στον Πειραιά-

 

 

 

 

Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στον Πειραιά – Διάσωση ατόμων από τη θάλασσα στη

 

 

Νάξο – Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στην Ιτέα – Πρόσκρουση Θ/Γ-Α/Ψ σκάφους στη Σκιάθο 

 

 

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE HORIZON” Ν.Π.10579, κατά τη διαδικασία απόπλου του, προκειμένου να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο με προορισμό τον λιμένα Ηρακλείου, με 493 επιβάτες, 89 Ι.Χ.Ε. και 104 Φ/Γ, ήρθε σε επαφή, η αριστερή πλευρά της πρύμνης του, με το παραπλεύρως πλαγιοδετημένο Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE GALAXY” Ν.Π. 12247, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει εγκεκριμένο δρομολόγιο με προορισμό τον λιμένα Χανίων, με 603 επιβάτες, 104 Ι.Χ.Ε. και 80 Φ/Γ.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και στα δύο (02) πλοία, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε αρχικά η συνέχιση πλόων αμφότερων των πλοίων, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες, επετράπη η συνέχιση πλόων τους.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου, ότι το Τ/Χ σκάφος “ΚΑΡΧΑΣ” Τ.Ν. 163, με έναν (01) ημεδαπό επιβαίνοντα, το οποίο είχε αποπλεύσει από ν. Νάξο με προορισμό τη ν.Μύκονο, εντόπισε δύο (02) αλλοδαπούς, εντός θαλάσσης, τους οποίους και περισυνέλεξε με ασφάλεια.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί ηλικίας 45 και 51 ετών, μεταφέρθηκαν στον λιμένα “ΟΡΝΟ” Μυκόνου, απ' όπου διεκομίσθησαν στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Κατά δήλωση τους, είχαν αποπλεύσει από τον λιμένα Φλοίσβου με το ιδιωτικό σκάφος αναψυχής “BEE WHITE” σημαίας Ολλανδίας πρωινές ώρες της 23/09/2018, με προορισμό τη ν.Ρόδο. Κατόπιν σύγκρουσης με σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, το “BEE WHITE” βυθίστηκε από ταχεία εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα οι ανωτέρω και μοναδικοί επιβαίνοντες του σκάφους, να βρεθούν στη θάλασσα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιτέας, ότι το Ι/Φ σκάφος “CIEL D'ETE” σημαίας Βρετανίας, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω εισροής υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα Ερατεινής Φωκίδας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. το Ε/Π-Α/Κ “ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Λ.Ι. 1400 και το Ε/Π-Α/Κ “ἙΜΜΑΝΟΥΗΛ” Σ.Γ. 33, με τη συνδρομή του οποίου το “CIEL D'ETE” κατέπλευσε στον λιμένα Ερατεινής, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

 

*****

 

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου για περιστατικό πρόσκρουσης σε ξέρα, του Θ/Γ-Α/Ψ “ΕΥΡΩΠΗ” Ν.Π. 7942, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “Ν.ΤΡΟΥΛΟΝΗΣΙ” ν.Σκιάθου.

Το “ΕΥΡΩΠΗ” με τη συνοδεία του Ε/Π-Α/Λ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Σ. 125, κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμενίσκο “ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΩΝ” ν.Σκιάθου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την οριστική αποκατάσταση των ζημιών και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL