Τραυματισμός επιβάτιδος Ι/Φ σκάφους στα Σύβοτα – Ανατροπή πνευστού σκάφους στο Πόρτο Ράφτη – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κάλυμνο

Τραυματισμός επιβάτιδος Ι/Φ σκάφους στα Σύβοτα – Ανατροπή πνευστού σκάφους στο Πόρτο Ράφτη – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κάλυμνο
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Συβοτων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για τραυματισμό 55χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος του Ι/Φ “ΛΟΝΤΟΝ”Ν.Κ. 1029, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα Συβότων. 
Κατά δήλωση του Κυβερνήτη, κατά τη διάρκεια του πλου, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον “ΛΑΚΚΑΣ” Παξών και ενώ επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η 55χρονη έπεσε από βρεγμένη κλίμακα εντός του σκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί. 
Με τον κατάπλου του Ι/Φ στον λιμένα Συβότων η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου παραμένει νοσηλευόμενη, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
*****
    
  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, για ανατροπή πνευστού σκάφους, με έναν (01) 60χρονο ημεδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ «Πούντας» Πόρτο Ράφτη και βραχονησίδας «ΠΡΑΣΟΥ».
         Άμεσα αναχώρησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΡΙΑΛΕ» ΝΑ 18 καθώς και Α.Λ.Σ. από ξηράς για την περιοχή συμβάντος. Το ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ εντόπισε τον 60χρονο επί της ακτής στη νήσο «ΠΡΑΣΟ», μαζί με το ανατραπέν σκάφος, τον οποίο και περισυνέλεξε μεταφέροντας τον με ασφάλεια στο λιμένα Αγ. Νικολάου Πόρτο Ράφτη, ενώ από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
         Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.
 
*****
 
          Ενημερώθηκε βραδινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Ν.ΚΑΛ. 02, το οποίο ελλιμενίζεται στον λιμένα Καλύμνου, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου. 
        Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL