Προσάραξη Φ/Γ «VUOKSA» στην Πρέβεζα

 Προσάραξη Φ/Γ «VUOKSA» στην Πρέβεζα – Εμπλοκή κάβου Ε/Γ «ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ» στον Πειραιά – Μεταφορά ασθενών

Η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα από τον κυβερνήτη του Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σ.ΠΡ. 243, για περιστατικό προσάραξης, έξωθεν του λιμένα Πρεβέζης, του Φ/Γ «VUOKSA» σημαίας Ρωσίας, με 11 αλλοδαπούς πλήρωμα, καλά στην υγεία τους.    

Το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Ρωσία με προορισμό την Πρέβεζα, έμφορτο με καλαμπόκι.  

Κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, σε συνεργασία με το τοπικό Λιμεναρχείο, στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσε εισροή υδάτων στην πλώρη, εντός του διπύθμενου (double bottom) ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύθηκε ο απόπλους του Φ/Γ «VUOKSA» .

====================

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ «ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ» Ν.Π. 9301, για εμπλοκή κάβου στην προπέλα ενώ έπλεε  έξωθεν του κεντρικού λιμένα Πειραιά, με 39 επιβάτες.

Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σελήνια Σαλαμίνας για Πειραιά, ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ «ΑΡΜΑΔΟΡΕΣ ΙΙ» Ν.Π. 11642, κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες.

Από το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.

====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκαν χθες, από το λιμάνι Καταπόλων Αμοργού στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ–Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Νάξου 53, 37χρονος και 28χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL