12η Συνεδρίαση Κοινής Επιτροπής εκπροσώπων Ελλάδας-Κύπρου επί θεμάτων Έρευνας-Διάσωσης και COSPAS-SARSAT

Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου επί θεμάτων Έρευνας και Διάσωσης πραγματοποιήθηκε την 27-09-2018 στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής η 12η συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής εκπροσώπων Ελλάδας - Κύπρου επί θεμάτων Έρευνας-Διάσωσης και COSPAS-SARSAT. Τις εργασίες χαιρέτισε ο Επόπτης Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης – Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΚΣΕΔ-ΚΕΠΙΧ) Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ Παναγιώτης ενώ αυτές συντονίστηκαν από τον Διευθυντή Επιχειρήσεων Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ Ιωάννη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Διοικητής ΕΚΣΕΔ/Αεροπορικού Τομέα Σμήναρχος (Ι) ΒΑΜΒΑΚΟΣ Ιωάννης, ο επιτελής Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας/Α1 Σμήναρχος (Ι) ΛΑΧΟΥΒΑΡΗΣ Φώτιος, ο Διοικητής του Κέντρου Ελέγχου Αποστολών συστήματος COSPAS-SARSAT Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΣΚΟΥΡΤΑΝΙΩΤΗΣ Ευστάθιος, ο Πλωτάρχης Λ.Σ. (Τ) ΖΑΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος και η Υποπλοίαρχος Λ.Σ. (Τ) ΡΑΜΜΟΥ Μαρία-Αικατερίνη. Από κυπριακής πλευράς στη συνάντηση παρέστησαν ο Υποδιοικητής του ΚΣΕΔ Λάρνακας Πλωτάρχης ΠΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Ανδρέας και ο Σμηναγός ΖΑΧΑΡΙΑ Ανδρέας.

Ως σημαντικότερα θέματα της συνάντησης επισημαίνονται η περαιτέρω συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου στον τομέα της Έρευνας και Διάσωσης και της Πρακτικής εφαρμογής διαδικασιών Έρευνας και Διάσωσης, που προβλέπονται από διεθνείς κανονισμούς για γειτονικά κράτη, καθώς και η σύναψη Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη συνεργασία στην Αεροπορική Έρευνα και Διάσωση. Στο ίδιο πλαίσιο υπήρξε έντονη η επιθυμία και των δύο χωρών για τη συνέχιση συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων-εμπειριών στο πλαίσιο της συμμετοχής σε διεθνείς συναντήσεις (COSPAS-SARSAT, ICAO-IMO) αλλά και σε ασκήσεις έρευνας-διάσωσης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL