Παροχή συνδρομής σε σκάφος στη Σέριφο -Σύλληψη αλλοδαπών στο Ηράκλειο – Ημιβύθιση Ι/Φ σκάφους στη Σύρο – Πτώση ανήλικης στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη – Κράτηση M/V πλοίου στη Θεσσαλονίκη - Ανεκτέλεστο δρομολόγιο Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ πλοίου στη Ραφήνα

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου, Σύρου, Σίφνου και Σερίφου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ότι  σκάφος, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω απώλειας πηδαλίου στη θαλάσσια περιοχή βόρεια βορειοδυτικά ν. Σίφνου.
Άμεσα προς παροχή συνδρομής απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, και το Ε/Π -Α/Κ σκάφος ΄΄ΜΟΣΧΟΥΛΑ΄΄  Ν. Σύρου 1258, ενώ δεσμεύτηκε και το Ε/Γ -Ο/Γ ΄΄ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ΄΄ Ν.Π. 11800 το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σέριφο προς Σίφνο.
Το Ε/Π -Α/Κ σκάφος ΄΄ΜΟΣΧΟΥΛΑ΄΄  εντόπισε το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος “ΤΣΙΚΙΤΑ” Ν.Π. 10980 και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο λιμένα Σερίφου.
Από τη Λιμενική Αρχή Σερίφου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 35 και 30 ετών αντίστοιχα,  προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου,. 
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω συνελήφθησαν κατά την αποβίβασή τους από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμένα Ηρακλείου προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, διότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα άτομα.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα. 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, για ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο Ι/Φ σκάφος ΄΄PALAMIDIS AGAIN΄΄ Ν.Π. 8512, ενώ αυτό βρισκόταν αγκυροβολημένο στον όρμο Άγιος Δημήτριος νήσου Κύθνου.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την ημιβύθιση του ανωτέρω σκάφους, ενώ και οι εννέα (09) αλλοδαποί επιβαίνοντες είχαν ήδη αποβιβαστεί από το σκάφος.
Από το Λιμεναρχείο Σύρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε  ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για πτώση ανήλικης στη θαλάσσια περιοχή Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης .
Η 17χρονη αλλοδαπή ανασύρθηκε από τη θάλασσα και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» για ιατρικές εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
*****
Το μέτρο της κράτησης (DETENTION)  επιβλήθηκε στο Μ/V “NEPHEL” σημαίας Παναμά, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε χθες, στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις–αντικανονικότητες του παραρτήματος Χ της ΚΟ 2009/16/ΕΚ. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Ανεκτέλεστο παρέμεινε το εγκεκριμένο – προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ «ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ» σημαίας Κύπρου, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει σήμερα στις 16:15 από Ραφήνα για Άνδρο -Τήνο -Μύκονο -Πάρο -Νάξο. 
Οι διακόσιοι εννέα (209) επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν καθώς και τα έντεκα (11) Ι.Χ.Ε. που επρόκειτο να φορτωθούν επί του ανωτέρω πλοίου, προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL