Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Λευκάδας – Εισροή υδάτων σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στην Κύθνο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Γύθειο - Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Λευκάδας – Εισροή υδάτων σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στην Κύθνο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Γύθειο - Διακομιδή ασθενούς
 
 Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο (42) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
 Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή  Οινουσσών, πνευστή  λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
 Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το  πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛΑ.ΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
  Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
 
  *****
  Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας, Λευκάδας και  Παξών, για την ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του ιστιοφόρου ''WILD GOOSE'' σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, στη θαλάσσια περιοχή 33 ν.μ. δυτικά της Λευκάδας, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα και χωρίς να αιτεί συνδρομή.
  Στην περιοχή έσπευσαν τρία παραπλέοντα ιδιωτικά πλοία, προς τυχόν παροχή συνδρομής. 
Πρωινές ώρες σήμερα, ο επιβαίνων του ''WILD GOOSE'' μετεπιβιβάστηκε σε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο προσέγγισε το ιστιοφόρο, όπου στη συνέχεια αποβίβασε με ασφάλεια στο λιμένα Πρέβεζας.
 
  *****
  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κύθνου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΧΕΜΕΡΑ'' Ν.Π. 12468, το οποίο βρισκόταν ασφαλώς αγκυροβολημένο και δεμένο στην προβλήτα εντός λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου.
  Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι οι δεκαέξι (16) επιβαίνοντες σε αυτό βρίσκονταν καλά στην υγεία τους.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΧΕΜΕΡΑ'' μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς / βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
   *****
   Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου πρωινές ώρες σήμερα, για την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με όνομα ''NANAMI'' σημαίας Νήσων Κέιμαν, στη θαλάσσια περιοχή του οικισμού Βαθέος Δήμου Ανατολικής Μάνης, με μία (01) επιβαίνουσα.
  Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με περιπολικό όχημα, όπου εντόπισαν το προσαραγμένο σκάφος κοντά στην ακτή και με τη συνδρομή τους η επιβαίνουσα αποβιβάστηκε στην ξηρά με ασφάλεια.
     Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προκλήθηκε εισροή υδάτων.
   Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας του.
 
  *****
   Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.Ν. 64, 82χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL