Ελαφριά σύγκρουση Δ/Ξ πλοίο με Φ/Γ-Εμπορευματοκιβωτίων στο αγκυροβόλιο Πειραιά - Επαφή Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίο στην Κέρκυρα - Ακυβερνησία Ι/Φ στον κόλπο Πεταλιών - Μηχανική βλάβη Ι/Φ στη Μύκονο

Ελαφριά σύγκρουση Δ/Ξ πλοίο με Φ/Γ-Εμπορευματοκιβωτίων στο αγκυροβόλιο Πειραιά - Επαφή Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίο στην Κέρκυρα - Ακυβερνησία Ι/Φ στον κόλπο Πεταλιών - 
Μηχανική βλάβη Ι/Φ στη Μύκονο
 
  Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου ότι το Δ/Ξ ''ΕΡΑΤΩ'' Ν.Π. 12238 συγκρούστηκε ελαφριά με το Φ/Γ-Εμπορευματοκιβωτίων “ERATO” σημαίας Λιβερίας, στη θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Πειραιά.
  Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημιές στα εν λόγω πλοία, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.
  Επί του Δ/Ξ ''ΕΡΑΤΩ'' επέβαιναν δεκαοκτώ (18) ημεδαποί μέλη πληρώματος και επί του Φ/Γ- Εμπορευματοκιβωτίων “ERATO” τριάντα δύο (32) αλλοδαποί μέλη πληρώματος.
  Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.    
      *****
 
  Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι κατά την διάρκεια χειρισμών κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 12219, ήρθε σε επαφή με το Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν.Π. 11752, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον οικείο  λιμένα.
  Το ''ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ'' εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Ηγουμενίτσας, με ενενήντα τρεις (93) επιβάτες και είκοσι επτά (27) ΙΧΕ οχήματα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση. 
  Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων όπου διαπίστωσαν επιφανειακές εκδορές με φάγωμα πολυεστερικού τμήματος στο αριστερό πρωραίο τμήμα στα έξαλα του πλοίου περίπου 2,5μ επάνω από την ίσαλο γραμμή εξωτερικά της πολυεστερικής κατασκευής του Ε/Γ- Δ/Ρ ΄΄ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' και ελαφριά επιφανειακή εκδορά με απώλεια χρώματος στη δεξιά πρίμα πλευρά περίπου 2,5μ. επάνω από την ίσαλο γραμμή του ''ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ''.
  Στο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ συνελήφθη ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ''.
  Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.
 
         *****
  Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ραφήνας και Καρύστου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης, του ιστιοφόρου σκάφους “CASA PITTI III” σημαίας Γαλλίας, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή 1 ν.μ, δυτικά του κόλπου Πεταλιών.
  Στην περιοχή μετέβη το παραπλέον Α/Κ ''ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ'' Ν.Ρ. 49 όπου εντόπισε το ιστιοφόρο, ενώ παράλληλα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. 
  Με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το ιστιοφόρο προσέγγισε στο λιμένα Πόρτο Ράφτη και με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους ΄΄ΑΡΙΑΛΕ'' Ν.Σ. 18 και των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Μαρκόπουλου, προσέδεσε με ασφάλεια στον λιμένα του Πόρτο Ράφτη με τον επιβαίνοντά του καλά στην υγεία του.
 
       *****
  Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για  μηχανική βλάβη του ιστιοφόρου σκάφους “TRANSPORT” σημαίας Αυστραλίας, με μία επιβαίνουσα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μυκόνου.
  Στην περιοχή μετέβη το Τ/Χ ''Γ.Π'' Τ.Μ. 565,το Ρ/Κ ''ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 18'' Ν.Π. 10966 καθώς δύο περιπολικά οχήματα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. 
  Το “TRANSPORT” ρυμουλκήθηκε από το ''ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 18'' με ασφάλεια στο νέο λιμένα Μυκόνου, με ασφάλεια.
  Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.
 
        *****
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL