Βυθίσεις σκαφών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και απεγκλωβισμός επιβάτη από Θ/Γ στην Καλαμάτα - Βυθίσεις σκαφών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Επίδαυρο - Προσάραξη Ι/Φ στο Κυπαρίσσι Λακωνίας - Ακυβερνησία Ι/Φ στις Πετριές Ευβοίας - Βύθιση Ε/Π...

Βυθίσεις σκαφών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και απεγκλωβισμός επιβάτη από Θ/Γ στην  Καλαμάτα -  Βυθίσεις σκαφών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Επίδαυρο - Προσάραξη Ι/Φ στο Κυπαρίσσι Λακωνίας - Ακυβερνησία Ι/Φ στις Πετριές Ευβοίας - Βύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους στην Κεφαλονιά – Διακομιδή ασθενούς
     
     Δεκατέσσερα (14) συνολικά σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην Καλαμάτα, λόγω των δυσμενών επικρατουσών καιρικών συνθηκών. 
       Ειδικότερα, οκτώ (08) σκάφη βυθίστηκαν στο λιμένα Καλαμάτας, ένα (01) στο αλιευτικό καταφύγιο Στούπας Δ.Δ.Μάνης, τρία (03) στο αλιευτικό καταφύγιο Κιτριών Δ.Δ. Μάνης, ένα (01) στο αλιευτικό καταφύγιο Ακρογιαλού Δ.Δ.Μάνης και ένα (01) στο αλιευτικό καταφύγιο Άγιου Ανδρέα Δ.Μεσσήνης. 
   Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκε σώα μία γυναίκα ηλικίας 54 ετών από το Θ/Γ σκάφος ''LUTTMATTEN'' σημαίας Γερμανίας, το οποίο βρισκόταν στο λιμένα Καλαμάτας. 
      Επιπλέον, οκτώ (08) συνολικά σκάφη υπέστησαν υλικές ζημιές στο λιμένα Καλαμάτας και ένα (01) στο λιμένα Κορώνης.
         Από τις βυθίσεις των σκαφών δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση,ενώ από το Λιμεναρχείο της Καλαμάτας έχει απαγορευτεί ο απόπλους των σκαφών που υπέστησαν υλικές ζημιές μέχρι την αποκατάσταση αυτών και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας τους.
                                                                            
    *****
           Δύο (02) μικρές ερασιτεχνικές λέμβοι (5μ. περίπου) και δύο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη βυθίστηκαν μεσημβρινές ώρες χθες, στο λιμένα Παλαιάς Επιδαύρου λόγω των δυσμενών επικρατουσών καιρικών συνθηκών, ενώ ένα Τ/Χ σκάφος (7μ. περίπου) καταστράφηκε επάνω στην προβλήτα. Επιπλέον προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε     Ε/-Τ/Ρ και Ι/Φ σκάφη.
     Από τις βυθίσεις δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ για τα σκάφη που προκλήθηκαν υλικές ζημιές έχει απαγορευτεί ο απόπλους τους, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας τους.
                 
 *****
          Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μονεμβασιάς μεσημβρινές ώρες χθες, για την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με όνομα ''ΑΝΑΣΑ'' Ν.Π. 11104 , σε βραχὠδη ακτή  της θαλάσσιας περιοχής του όρμου Κυπαρισσίου, με εννέα (09) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
    Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με περιπολικό όχημα, όπου εντόπισαν το προσαραγμένο σκάφος κοντά στην ακτή καθώς τους επιβαίνοντές του οι οποίοι αποβιβάστηκαν στην ξηρά με ιδίες δυνάμεις.
         Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο σκάφος.
       Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Μονομβασιάς του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας του.                                    
                                                                                 
                                                                              *****
  Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κύμης και Σκύρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του ιστιοφόρου ''LISA TIPAIRUA'' σημαίας Γερμανίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. από το λιμένα Πετριών Ευβοίας.
  Στην περιοχή έσπευσαν με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής Κύμης, τα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π.'' Ν.Β 694 και ''ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ'' Ν.Β. 535 όπου εντόπισαν το ιστιοφόρο και με τη συνδρομή τους κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα της παραλίας Πετριών.
  Από τη Λιμενική Αρχή Κύμης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''LISA TIPAIRUA'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.    
     
                                                                                  *****
   Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ημιβύθιση του Ε/Π-Α/Κ ΄΄ΑΝΕΜΟΣ΄΄ Ν.Πάτρας 750, στο λιμένα Μαϊστράτου Αργοστολίου.
  Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν τα προαναφερόμενα καθώς και μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση (05 περίπου τ.μ.) αυτοδιαλυόμενων πετρελαιοειδών, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη το σκάφος ανελκύθηκε στο λιμένα.
   Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
     *****
 
   Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΣΟΥ'' Ν.Π. 8591, 68χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL