Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Βύθιση ερασιτεχνικής λέμβου στα Μέγαρα –

 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Βύθιση ερασιτεχνικής λέμβου στα Μέγαρα – Ημιβύθιση Ε/Ρ σκάφους στην Αίγινα – Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα στη Νάξο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαπέντε (15) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΕΡΒΕΛΗΣ'' ανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου. 
 
 *****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μεγάρων, για βύθιση της μηχανοκίνητης πλαστικής λέμβου “ΚΙΡΚΗ” Σ.Ε. 244 Γ', η οποία ελλιμενιζόταν στον λιμένα Πάχης Μεγάρων.
Από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για ημιβύθιση του Ε/Ρ σκάφους “ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ”Λ.Α. 3331, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον λιμένα Αίγινας.
Από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε τραυματισμός, θαλάσσια ρύπανση ή υλικές ζημιές στα παρακείμενα ελλιμενισμένα σκάφη, ενώ το “ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ” ανελκύθηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του σκάφους για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή “ΒΙΝΤΖΙ”, έξω από το λιμένα Νάξου, χωρίς επιβαίνοντες.
Στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το όχημα ανελκύστηκε.
 Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νάξου.
      
      *****
          
 Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού,  προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL