Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στον Πόρο –

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στον Πόρο Εντοπισμός όπλου στη Σαλαμίνα – Πτώση αλλοδαπού στη θάλασσα στη Μυτιλήνη Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ ''LE DELPH'' σημαίας Βελγίου, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Πόρου (πλησίον βραχονησίδας Μπούρτζι), με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω ιστιοφόρο προσαραγμένο σε αβαθή λόγω μηχανικής βλάβης, καθώς και η Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ ''ΛΙΑΚΟΣ'' Ν.Π. 21 από την οποία ρυμουλκήθηκε το ''LE DELPH''στο λιμένα Πόρου, συνοδεία του σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Ένα πιστόλι βρέθηκε από υποβρύχιο αλιέα, απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΤΕΝΟ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ'' ν. Σαλαμίνας, σε βάθος περίπου οχτώ μέτρων (8m).

Το ανωτέρω πιστόλι, κεντρικής πυροδότησης χωρίς γεμιστήρα, δεν είναι λειτουργικό λόγω προχωρημένης οξείδωσης, ενώ πρόκειται να αποσταλεί στο Τμήμα Πυροβόλων Όπλων και Ιχνών Εργαλείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, βραδινές ώρες χθες, ότι 20χρονος αλλοδαπός έπεσε στη θαλάσσια περιοχή εντός του εσωτερικού λιμένα, και συγκεκριμένα μπροστά από ένα σκάφος δύναμης FRONTEX το οποίο βρισκόταν εκεί προσεδεμένο.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία σε συνεργασία με το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους της FRONTEX και με τη συνδρομή του βοηθητικού του σκάφους (tender), περισυνέλεξαν τον 20χρονο ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ'' Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου παραμένει για προληπτικούς λόγους.

 

*****

 

Μία χελώνα του είδους ''πρασινοχελώνα'' ή ''μύδας'', εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Σπετσών, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Μάμα ν. Σπετσών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL