Συνέχεια ενημέρωσης για την ανεύρεση σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων στον Φλοίσβο Αττικής την 1/10/18 –

Συνέχεια ενημέρωσης για την ανεύρεση σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων στον Φλοίσβο  Αττικής την 1/10/18 – Εντοπισμός  και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο  – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή στην Κω – Συλλήψεις για πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης στην Πάτρα 
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Ταυτοποιήθηκε, με τη μέθοδο ανάλυσης DNA, η σορός αγνώστων λοιπών στοιχείων που ανασύρθηκε την 1-10-18 από την θαλάσσια περιοχή πλησίον της μαρίνας Σ.Ε.Φ., στις εκβολές του Κηφισού ποταμού.
Πρόκειται για ημεδαπό άνδρα, ηλικίας 50 ετών.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα δύο (52) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Ελένης ν. Χίου, πνευστή  λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση έξι (06) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ συνελήφθη  ένας  24χρονος αλλοδαπός , χειριστής της λέμβου.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ἉΚΡΑ ΛΟΥΡΟΥ” ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.
 
*****
Για πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης συνελήφθη ένας 29χρονος αλλοδαπός αλιεργάτης, πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε  σε Α/Κ σκάφος, το οποίο ελλιμενίζεται στην ιχθυόσκαλα Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω εκτελούσε εργασίες αποσκωρίασης του καταστρώματος με τη χρήση ηλεκτρικού τριβείου, με αποτέλεσμα την πρόκληση επιφανειακής ρύπανσης στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή πλησίον του σκάφους.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη  και ο 57χρονος ιδιοκτήτης του ανωτέρω αλιευτικού σκάφους, αφού παρουσιάστηκε στο λιμενικό κατάστημα.
 
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL