Σύλληψη διακινητών αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Πρόσκρουση σκάφους αναψυχής στη Σητεία - Διακομιδές ασθενών

Στη σύλληψη τριών (03) διακινητών αλλοδαπών, ηλικίας 49, 24 και 43 ετών αντίστοιχα προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, ο οποίος είναι συνοδός σκύλου βιοανίχνευσης, διαπιστώθηκε ότι η 49χρονη ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος με συνοδηγό τον 24χρονο, μετέφεραν από κοινού, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός τρέιλερ με φορτίο ξύλινα κουτιά κυψελών μελισσοκομίας το οποίο ήταν συνδεδεμένο και ρυμουλκούταν από το ανωτέρω όχημα, τρεις (03) αλλοδαπούς στερούμενους νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρουν λάθρα στο εξωτερικό.
Επίσης συνελήφθη και ένας 43χρονος, ο οποίος συνόδευε ως προπομπός, με Ι.Χ.Ε. όχημα, τους ανωτέρω προκειμένου διευκολύνει την επιβίβαση τους σε πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα.
*****
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 37, 30 και 20 ετών αντίστοιχα  προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον νότιο λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε η 37χρονη  αλλοδαπή οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος  να μεταφέρει με το όχημα της, τους ανωτέρω δύο αλλοδαπούς οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σητείας, για περιστατικό πρόσκρουσης σε αβαθή βραχώδη θαλάσσια περιοχή ΄΄ΑΝΑΛΟΥΚΑΣ΄΄ Σητείας σκάφους αναψυχής.
Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα όπου διαπίστωσαν ότι το σκάφος ΄΄ΕΒΕΛΙΝΑ΄΄ Λ. Σητείας 887 είχε προσκρούσει στην ανωτέρω περιοχή  με δύο (02) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.
Το ΄΄ΕΒΕΛΙΝΑ΄΄ αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ερασιτεχνικού σκάφους αναψυχής ΄΄ΑΤΑΜΑΤΗΤΗ Σ.Σ. 194 και κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Σητείας, ενώ στη συνέχεια ανελκύστηκε για προληπτικούς λόγους.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σητείας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
38χρονης από το λιμένα ν. Σύμης στο λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
17χρονης από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Παρθένι Λέρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ  ΄΄ΔΕΛΦΙΝΙ΄΄ Ν.Λ.56 και
32χρονης από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL