Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών στην Ηγουμενίτσα

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών στην Ηγουμενίτσα – Έλεγχοι στην Ιχθυόσκαλα Δημοσίου Νέας Μηχανιώνας

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 61χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος (με επικαθήμενο).

Ο ανωτέρω διαπιστώθηκε να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένους, εντός του φορτίου του φορτηγού, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, είκοσι (20) αλλοδαπούς στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Επίσηςσυνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, ένας 43χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος (με επικαθήμενο) και ο 53χρονος αλλοδαπός συνοδηγός, διότι μετέφεραν, εντός του φορτίου του οχήματος, είκοσι έξι (26) αλλοδαπούς χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ τα φορτηγά οχήματα κατασχέθηκαν.  

Φωτογραφικό υλικό για το πρώτο περιστατικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

======================

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής στη ράμπα φορτοεκφόρτωσης αλιευμάτων στην Ιχθυόσκαλα Δημοσίου της Νέας Μηχανιώνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πενήντα τέσσερα (54) κιλά ιχθύων του είδους «σαργόπαπας», υπολειπόμενων διαστάσεων 12–16 εκ. (αντί του προβλεπόμενου 18 εκ.).

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ τα κατασχεμένα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL