Σύλληψη κυβερνητών Α/Κ σκαφών στην Κυλλήνη – Σύλληψη ημεδαπής για ναρκωτικά στον Πειραιά - Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στα Χανιά – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

Στο πλαίσιο των καθημερινών και εντατικών ελέγχων που διενεργούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας, συνελήφθησαν κατόπιν ενεργειών υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Ελέγχου Αλιείας, δύο (02) κυβερνήτες Α/Κ σκαφών (γρι γρι), ηλικίας 65 και 33 ετών, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυλλήνης σε συνεργασία με προσωπικό των Λιμενικών Αρχών Πατρών, Κατακόλου και Ζακύνθου.
Ειδικότερα, τα ανωτέρω Α/Κ σκάφη, που εντοπίστηκαν να αλιεύουν στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ”, με σοβαρές ενδείξεις χρησιμοποίησης παράνομου αλιευτικού εργαλείου, οδηγήθηκαν με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Κυλλήνης, προκειμένου να τους διενεργηθεί επί ξηράς αλιευτική επιθεώρηση. Κατά τη διάρκεια αυτής, ο 65χρονος κυβερνήτης αρνήθηκε να συνεργαστεί και να βγάλει τα αλιευτικά εργαλεία στην ξηρά για μέτρηση κάθετου ύψους (άλτους), με αποτέλεσμα η αλιευτική επιθεώρηση να μην πραγματοποιηθεί ως προς αυτό το σκέλος.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης του Λιμεναρχείου Κατακόλου, ενώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητείται τρίτο άτομο, το οποίο απευθύνθηκε με εξυβριστικές και προσβλητικές εκφράσεις κατά των διενεργούντων την αλιευτική επιθεώρηση στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Επιπροσθέτως, εις βάρος των εμπλεκόμενων κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
*****
Στον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη μίας 38χρονης  προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τομέα Ανάκρισης και Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ανωτέρω με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανεύρεσης ναρκωτικών ουσιών, εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου που θα απέπλεε από τον Πειραιά, κατελήφθη να μεταφέρει εντός χειραποσκευής της και συγκεκριμένα σε τσάντα πλάτης, επιμελώς κρυμμένη μία (01) νάιλον συσκευασία με ύποπτη ναρκωτική ουσία, πιθανώς ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους εβδομήντα έξι (76) γραμμαρίων.
Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χανίων, για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Φ/Γ “KRYSSHOLM”,σημαίας Νορβηγίας, στη θαλάσσια περιοχή δυτικού κρητικού πελάγους, χωρίς να αιτεί συνδρομή.  
Ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαινε 09μελές πλήρωμα, είχε αποπλεύσει έμφορτο από Τουρκία  με προορισμό λιμένα της Αγγλίας.
Στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ ΄΄ΧΡΗΣΤΟΣ ΧVII΄΄ Ν.Π. 3097 και μεσημβρινές ώρες σήμερα το Φ/Γ “KRYSSHOLM”  κατέπλευσε ρυμουλκούμενο στο λιμένα Σούδας, όπου με την πρόσθετη συνδρομή του Ρ/Κ ΄΄ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧV΄΄ Ν.Π. 10998 έδεσε ασφαλώς σε κρηπίδωμα του λιμένα. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
 
*****
Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 36, 50, 28 και 18 ετών αντίστοιχα προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, η 36χρονη κατείχε και επέδειξε για τον εαυτό της και για τα τρία (03) ανήλικα τέκνα της πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, η 50χρονη  κατείχε και επέδειξε για τον εαυτό της και το ανήλικο τέκνο της  πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και η 28χρονη και ο 18χρονος κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
84χρονης από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
28χρονης από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ΄΄ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ΄΄ και
17χρονης από το λιμένα ν. Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL