Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε-Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα-Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα-Αλιευτικές παραβάσεις για παράνομη αλιεία στη Σαλαμίνα–Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Αλιευτικές παραβάσεις για παράνομη αλιεία στη Σαλαμίνα – Διακομιδή ασθενούς 
                     
       Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι (46) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
    Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο  με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
    Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ηλικίας 30 ετών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης. 
 
                                                                             *****
  Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ακυβερνησία του ιστιοφόρου σκάφους ''ΚΑΛΛΙΣΤΑ'' Ν.Κέρκυρας 922, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της  ν. Βίδο, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
     Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ιστιοφόρο και με τη συνοδεία του κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Γουβιών Κέρκυρας.
   Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΑΛΛΙΣΤΑ'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
                                                                             *****
       Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
   Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 37χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.
      Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
                                                                              *****
    Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, βεβαιώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, δύο αλιευτικές παραβάσεις σε 21χρονο ημεδαπό, διότι διενεργούσε υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία στο Μαρούδι Σαλαμίνας με τη χρήση φορητής αυτόνομης καταδυτικής συσκευής παροχής αέρα, ενώ κατασχέθηκε ο καταδυτικός εξοπλισμός και το αλιευτικό εργαλείο.
 
                                                                             *****
     Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Σκύρου στο λιμένα Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., 72χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL