Πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου σε βραχονησίδα στη Μονεμβασιά – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

Πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου σε βραχονησίδα στη Μονεμβασιά – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς
 
   Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό πρόσκρουσης του Φ/Γ πλοίου ΄΄ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ΄΄ Ν. Πάτρας 57 με οχτώ (08) ημεδαπούς πλήρωμα, στη βραχονησίδα ΄΄ΚΑΡΑΒΙ΄΄ ανατολικά Μονεμβασιάς, με αποτέλεσμα να υπάρχει ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο πρωραίο τμήμα.
  Άμεσα από το ΕΚΣΕΔ ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Γυθείου, Μονεμβασιάς και Νεάπολης Βοιών και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , ενώ ο Πλοίαρχος του Φ/Γ δεν αιτήθηκε συνδρομής.
  Το ΄΄ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ΄΄, το οποίο είχε αποπλεύσει από Νέα Καρβάλη Καβάλας με προορισμό το Γύθειο, έμφορτο με 1.762,5 ΜΤ λίπασμα, κατέπλευσε αυτοδύναμα στον όρμο Βατίκων, όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
 
                                                                               *****
    Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως Ηγουμενίτσας, όταν 24χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, βγαίνοντας από θέση στάθμευσης, συγκρούσθηκε με δίκυκλο όχημα, το οποίο οδηγούσε 58χρονος.
  Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 58χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) Ηγουμενίτσας και κατόπιν στο Κέντρο Υγείας – Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία.
  Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
 
                                                                               *****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032, 70χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL