Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στην Κω - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και σύλληψη των χειριστών της λέμβου που τους μετέφερε - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα και στη Μεγίστη –

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στην Κω - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και σύλληψη  των χειριστών της λέμβου που τους μετέφερε -  Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα και στη Μεγίστη – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα
 
Στον εντοπισμό είκοσι τριών (23) αλλοδαπών και στη σύλληψη του 19χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Κω, για ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στην παραθαλάσσια περιοχή «ΨΑΛΙΔΙ» ν.Κω.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ένας εκ των οποίων συνελήφθη για παράνομη είσοδο και παράνομη διακίνηση προσώπων. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ενός (51) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
Ειδικότερα, τo πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανοταλικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, παραπάνω σκάφος οδηγήθηκε στην παραλία «ΚΕΡΒΕΛΗ», όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι αλλοδαποί .
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ συνελήφθησαν δύο εκ των πενήντα ενός αλλοδαπών ηλικίας 30 και 22 ετών, ως  χειριστές της λέμβου.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΝΑ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο  με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλα Συκαμινέας, όπου συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι επτά (27) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018'', με τη συνδρομή δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νήσου Ρω, πνευστή  λέμβο  με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μεγίστης.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.
*****
Τρεις (03) αλλοδαποί ηλικίας 27, 28 και 21 ετών, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, η 21χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια του 27χρονου και του 28χρονου, οι οποίοι την συνόδευαν και επρόκειτο να ταξιδέψουν μαζί της.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL