Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Λευκάδα -

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Λευκάδα - Τραυματισμός εργατοτεχνίτη σε Φ/Γ πλοίο στο Πέραμα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

 

Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λευκάδας, Ιθάκης, Κεφαλλονιάς, Πάτρας και Μεσολογγίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την προσάραξη του Φ/Γ “KORAVI σημαίας Αλβανίας, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Δουκάτου, νότια ν. Λευκάδας, με οκτώ (08) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Το εν λόγω πλοίο, είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Αμαλιάπολης Βόλου για Αλβανία, έμφορτο με 1.949 ΜΤ σιδήρου σε βέργες. Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απέπλευσαν για το σημείο δέκα (10) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, ενώ ενημερώθηκαν δύο (02) παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα οκτώ (08) μέλη πληρώματος, όλοι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν προληπτικά με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής απ' όπου οι επτά (07) έχουν ήδη εξέλθει.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ “KORAVI”, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος, μεσημβρινές ώρες χθες, για τον τραυματισμό 40χρονου εργατοτεχνίτη εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια εργασιών την 13/11/18 επί Φ/Γ πλοίου, ο ανωτέρω γλίστρησε και έπεσε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο αριστερό ζυγωματικό. Ο 40χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα ου ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ» για περαιτέρω εξετάσεις, από όπου στη συνέχεια εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

******

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 20 και 26 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν ο μεν 26χρονος πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, ο δε 20χρονος ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

 

 
     
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL