Ημερήσια Διαταγή κατά τη διάρκεια τελετής ορκωμοσίας Ανθυποπλοιάρχων Λ.Σ. ειδικότητας Νομικού, Οικονομικού και Τεχνικού έτους 2011

Νέοι Ανθυποπλοίαρχοι Νομικοί, Οικονομικοί και Τεχνικοί,  
               Με ιδιαίτερη χαρά το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής σας υποδέχεται σήμερα στους κόλπους του, όπου πλέον εισέρχεσθε, τάσσοντας τους εαυτούς σας στην υπηρεσία της πατρίδας και των πολιτών. 
               Η ιδιότητά σας ως Αξιωματικών απαιτεί από εσάς, εφεξής, την πιστή εκτέλεση του καθήκοντος, με απόλυτη συνέπεια στον Όρκο που μόλις δώσατε απέναντι στα σύμβολα της Εκκλησίας και της Πατρίδας. Η πίστη στην πατρίδα, η υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους και η ενσυνείδητη επίδειξη στρατιωτικής πειθαρχίας και διαγωγής εν γένει, θα αποτελούν πλέον τις απαρέγκλιτες κατευθυντήριες γραμμές στη σταδιοδρομία που επιλέξατε, αλλά και σε κάθε εκδήλωση της προσωπικής σας ζωής. 
               Παράλληλα, η ειδικότητά σας, θα αποτελέσει βασική προϋπόθεση και εφόδιο προκειμένου να ανταποκριθείτε επάξια στην αποστολή των σκοπών και των σύγχρονων προκλήσεων  του Σώματος, αξιοποιώντας παράλληλα τις εξειδικευμένες  γνώσεις και την επιστημονική κατάρτιση που αποκομίσατε από τις σπουδές σας.  
               Το επιστημονικό σας υπόβαθρο σε συνδυασμό με την ακεραιότητα του χαρακτήρα και του ήθους που οφείλουν να σας χαρακτηρίζουν, ως εκ της διπλής σας ιδιότητας, παρέχει τα εχέγγυα της επιτυχίας στο κοινωνικό έργο που θα κληθείτε  σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιτελέσετε, με αίσθημα αφοσίωσης και ευθύνης.  
               Από το βήμα αυτό, ως Επικεφαλής του Κλάδου Διοίκησης, Οργάνωσης και Εκπαίδευσης, σας διαβεβαιώνω ότι το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, θα σας προσφέρει όλες εκείνες τις δυνατότητες για μια ενδιαφέρουσα και αξιόλογη σταδιοδρομία. 
               Οι ευκαιρίες που θα σας δοθούν για περαιτέρω εκπαιδεύσεις και μετεκπαιδεύσεις θα είναι πολλές και η αξιοποίησή τους εκ μέρους σας, θα μπορεί να εγγυηθεί την κατάρτιση και εξειδίκευσή σας σε ειδικότερους τομείς, εξασφαλίζοντάς σας μια επιτυχημένη πορεία. 
Νέοι αξιωματικοί, 
               Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής σας, θα έχετε την ευκαιρία ―ακόμη και κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας εκπαίδευσης― να διαπιστώσετε το υψηλό επίπεδο του επαγγελματικού περιβάλλοντος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Το αντικείμενο και το έργο του είναι ιδιαίτερα μεγάλο και σημαντικό και αναμφίβολα χρειάζεται η εξειδίκευση των στελεχών του. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης θα επισκεφτείτε Υπηρεσίες του Αρχηγείου και Λιμενικές Αρχές, όπου θα παρακολουθήσετε τον τρόπο εργασίας και το πνεύμα της συναδελφικότητας που επικρατεί, προκειμένου όλοι μαζί να διατηρούμε την θέση του ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ. ψηλά στη συνείδηση του Πολίτη. 
               Η γνώση που έχετε ήδη αποκτήσει και τα ιδιαίτερα προσόντα που κατέχετε αποτέλεσαν το εφαλτήριο για την είσοδό σας στο Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Από κει και πέρα, τόσο κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης όσο και μετά την τοποθέτησή σας στις διάφορες Υπηρεσίες, θα πρέπει να είσαστε έτοιμοι να αξιοποιήσετε τις γνώσεις σας προς όφελος του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και του Πολίτη.  
                 Κλείνοντας, θέλω να  σας συγχαρώ για την επαγγελματική σας επιλογή, καθώς είμαι βέβαιος ότι διαλέξατε ένα δρόμο ο οποίος μπορεί να σας προσφέρει την ικανοποίηση και την προσωπική πλήρωση που αναμένετε από τη σταδιοδρομία σας.  
               Τέλος, θέλω να συγχαρώ τους γονείς σας και τις οικογένειές σας. Τους αξίζει, πράγματι, να σας καμαρώνουν και να είναι υπερήφανοι για εσάς.
               Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στην νέα επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL