Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα –

Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα – Συλλήψεις ημεδαπού και αλλοδαπών στην Καβάλα – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σχοινούσα – Διακομιδή ασθενούς
 
Προσέκρουσε, απογευματινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERFAST ΙΙ” Ν.Π. 11930 με τη δεξιά πλευρά στην προβλήτα του νέου λιμένα Πατρών, κατά τον  απόπλου του. 
Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πάτρα για Ηγουμενίτσα - Μπάρι Ιταλίας με 126 επιβάτες, 56 άτομα πλήρωμα, 8 Ι.Χ.Ε. και 41 Φ/Γ οχήματα.
Το πλοίο επέστρεψε με ασφάλεια στον λιμένα, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “SUPERFAST ΙΙ” αλλά, μετά την προσκόμιση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών για παραβίαση του περιοριστικού όρου διαμονής τους στη νήσο Λέσβο προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.
Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω είχαν ταξιδέψει στην Καβάλα μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες εντός φορτίου ξυλείας σε Φ/Γ όχημα, το οποίο εκφορτώθηκε  από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από Μυτιλήνη, ενώ συνελήφθη και ο οδηγός και ιδιοκτήτης του ανωτέρω φορτηγού για άμεση συνέργεια.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ” Ν.Π. 11014, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα Σχοινούσας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνέχιζε το δρομολόγιό του.
Επί του πλοίου δεν ανέμεναν επιβάτες προς αποβίβαση, ενώ επρόκειτο να επιβιβασθούν έντεκα επιβάτες, ένα όχημα και ένα δίκυκλο. 
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Τ/Ρ - Ε/Γ ”ἙΡΙΘΕΛΓΗ” Ν.Π. 8745, 40χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL