Προσάραξη φορτηγού πλοίου στο Ναύπλιο – Τραυματισμός ναυτικού στη Μυτιλήνη – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στο Φλοίσβο – Διακομιδές ασθενών

Προσάραξη φορτηγού πλοίου στο Ναύπλιο – Τραυματισμός ναυτικού στη Μυτιλήνη – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στο Φλοίσβο – Διακομιδές ασθενών 
 
  Προσάραξη του Φ/Γ ''SIBEL D'' σημαίας Παναμά σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Ναυπλίου. 
  Το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από το Ναύπλιο με προορισμό το λιμένα Βόλου, με δεκατρείς (13) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, έμφορτο με 2.200 τόνους λίπασμα.
  Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ για παροχή συνδρομής. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από ιδιώτη δύτη, δε διαπιστώθηκε ρήγμα στο πλοίο.
  Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SIEBEL D'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
 
                                                                            *****
  Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης για τον τραυματισμό ναυτικού μέλους πληρώματος (41χρονος με ειδικότητα ναύτη) του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ'' Ν.Π. 12396, εντός του πλοίου κατά τη διαδικασία εργασιών στο γκαράζ του πλοίου.
  Ο ναυτικός διακομίσθηκε στο Γ.Ν.Ν. Μυτιλήνης ΄΄ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ΄΄ για ιατρικό έλεγχο.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
                                                                            *****
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
-70χρονου από το λιμένα Αίγινας στο λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και
-82χρονης από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν.53.
 
                                                                            *****
  Μία θαλάσσια χελώνα  εντοπίστηκε νεκρή μεσημβρινές και βραδινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Φλοίσβου, στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου.
 Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.           
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL